THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Thursday, April 06, 2017

Sarawak: KIA to The Waterfront Hotel

Assalamualaikum.

As I promise, this is a post about my trip to Sarawak.
So, my friend and me adalah first time naik kapal terbang. Tapi kesempoian kami mengalahkan segalanya. Kami redah jer. So far so good.
Hidup lagi.
Cuba dah sunburned jelah.
Oh no!
Kena dok kutub jap bagi putih balik.
Bruhh...

Kami naik AirAsia.
Pramugari cantik, ada senyum and banyak tolong.
Mekasihlah.
Nasib semua smooth sampai landing. Tapi tetiba sangkut kat emigration security!
Ic kawan tuh hilang. And passport dia bawak, tapi expired.
Tak tahulah dia memang nak buat lawak tengah-tengah bandar Sarawak.
Ada bakat nih.
Nasib kami pandai buat muka cute, blink-blink kat orang atasan tuh. Dia pon bagi lepas.
Buat report polis kat dalam bangunan tu gak and terus dapatkan coupon taxi and gih hotel.

Kami stay kat The Waterfront hotel. Nice services i can said.
Luar je nampak serabut sikit, art kat walls ada tertanggal ke apa ntah. Tapi dalam dia heaven.
Semua lengkap except tak ada microwave.
And sorang satu bed.
Rehat jap bagi hilang penat, and mandi semua bagi fresh sikit.
Pastu baru keluar.

Image may contain: 1 person, smiling, indoor
Bila korang travel dengan orang ratu selfie. Ginilah jadinya.
Kat belakang tuh, tengah mintak prayer mat.
Arah kiblat diorang siap-siap tunjuk kat atas siling.

First ever tempat kami pergi adalah UTC Kuching.
Nak buat IC dia. Sekejap jer, adalah lebih kurang 15 minutes.
Fuh.
Nasib cepat, and in same time siap sembunyik-sembunyik charge battery.
Hhehhehe...

Pastu gih survey tempat conference, The Majestic Riverside Hotel.
Depan dia tuh ada Cat statue. Boleh lah ambil pict jap.
Tapi kena lepas ting.ting.ting.ting.ting.ting dia.
Bunyi nak melintas jalan.
Hhahahha...
Kami selalu buat lawak pasal bunyi ni sepanjang kami kat Sarawak.
Gila.

Image may contain: 2 people, people standing and outdoor
Eh, ada orang tolong ambilkan kami pict lah.
Diorang pon baru sampai Sarawak.
Ada company function katanya.

Penat kan jalan, panas pulak tuh.
Air dah bergelen habis. Perut pon tak lunch lagi.
Next entry i will post about camna nak sewa motor kat Srawak nih.
Bye.