THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Saturday, January 13, 2018

New Saturday

Assalamualaikum.

As always since masuk 2018 nih.
Niat memang biarlah this year more better than last year.
So, every Saturday.
Is my day untuk study agama.
I pick that day secara sukarela... biar ikhlas dan tak terkejar-kejar.
If tak kerja, sempat la pergi kelas pagi.
If kerja, balik kerja... rest dulu.
Malam baru mula aktiviti.

Aim utama mesti sebab #omwtm project.
Selain tu, baguih jugak sebab boleh la timba ilmu Allah ni.
Sedar sikit supaya tak adalah kejar duniawi jer kan.
Biar once a week kena beri peringatan kat diri sendiri. Cepat lalai kannnn...

Kita manusia, banyak yang kita tak tahu.
Banyak yang rugi jika kita tak belajar semua tu.
Ilmu Allah tu luas,antara nak dengan tak nak jerrr...
Fikir-fikirkanlah.

Biasa malam tuh. Tak pergi pon jemaah.
Sebab after maghrib.
Terus start aktiviti.
Sampai rasa tak larat, even dah paksa-paksa hati ini untuk teruskan.
Pastu isyak baru tidur.
Tidur lambat tak per time ni, sebab esok ahad cuti.
Hihihiii...

Benda biasa nya ialah dengar lecturer, google la tentang sirah, surah... and apa-apa yang patut.
Lecturer tu tengok-tengok video yang dah siap download kat phone.
Ada local and obersi punya talk.
Khutbah solat jumaat pon rembat download sama. Yelah, tak salah kan.

Ahad 2018 ni lain sikit.
Benda ni start masa dec tahun lepas actually.
Penuh sangat aktiviti.
Nak gi sini la, sana la. Tengah try minimumkan semua.
Tak cakap pulak tolak rezeki jemputan ya. Tapi biarlah i got my own rest too.
Harapnya lah.

So, chow dulu.
Maghrib dah nak masuk.
Selamat beramal semua!