THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label kedai di melaka. Show all posts
Showing posts with label kedai di melaka. Show all posts

Thursday, August 10, 2017

Alor Gajah, Melaka

Assalamualaikum.


As ura-ura post sebelum nih.
Last week me and my friends telah pergi ke Melaka. Hadirkan diri jemputan walimatulurus...
Kat area Alor Gajah nun.
Dalam dua tiga jam daripada KL.
Dengan enam dewasa dan dua kanak-kanak.
Maka berkonvoilah kami dengan dua buah kereta.

Singgah ke Nilai, and lunch makan makanan kampung. Yang cammmm...
Bolehlah.
Sebab diorang yang nak sangat makan sini.
Tengok lauk dia, yang to me, oh no, cam rasa,
Boleh tak masuk dapur kedai ni. Masak nasi goreng jap?

Tapi sebab lapar sangat. Ambil jela ikan and sikit kuah masak lemak.
Pedas!
Telan. Telan. Niat dalam hati, nanti pergi kedai beli cereal.
I'm ok.

And sampai sana, rupanya my friend nih tak akad nikah lagi.
Ingat nak lepak makan, tapi malas.
Sebabkan kami nih semua tak larat. Just terus ke homestay.
On the way singgah speedmart, beli Cococrunch. Mana tau malam nih selera still sama.
Ada back up plan.
Boleh mintak Baby Nana punya susu sikit.
Hahhaha...

Congrats Atikah and husband


Malam tuh, lepak makan kat kedai makan yang dalam rumah.
Bam bam restaurant? Rasa gitu lah nama dia.
Kreative gila. Ala-ala korang buat open house. Tapi kena bayar la makanannya.
Hah gituu...
Pastu pelayan-pelayan dia, anggap jer sedara mara jauh. Buat cam rumah sendiri lah.
Tempat nih best. Cuma,
Satu jer kekurangan dia, korang tak boleh huha-huha macam orang gila. Kena sopan, kepit jer.
Gelak pon sengau.
Paham.

Makanan dia sedap. I ordered fries.
First fries sedap. Second, masin. Eh tukang masak nih. Nak kahwin berapa banyak?
Untuk makanan lain, i donno.
Sebab rasa nak makan fries jer.
Balik kedai. Tapau laici.
Fav ever. Rasa laici Melaka la pulak kan.

Ingat nak sambung lepak dengan diorang malam tuh. Gosip-gosip ke jap.
Tapi mengantuk gila.
Turun kereta. Basuh muka. Tukar baju. Letak kepala, terus out.
Sedar-sedar, Baby Nana menangis. and dah azan Subuh.
Terus bangun jela.

And guess what?
Pagi tuh, sambil nak pergi carik breakfast.
Kami sempat pergi ke pantai berhampiran.
Around 30 minutes memandu.
Pantai!
Pengkalan Balak!
Tanjung Bidara!

Nih, sambung next entry. Pegkalan Balak entry...
Ok!