THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person because everything is strange. Life. People. And yeah, I don't know what planet I'm on. 

Anyway, thanks for all your support.

Monday, September 05, 2011

Facing The Camera: Kerinduan pada kawan lama.

Assalamualaikum..

Buat bebudak PT22086.
No rumah kami dulu.
Dan kami memang in one group la kalau ke sana-ke sini.
So tu macam no cap kaki lot nombor masing-masing.
  1. Miss Farihah
  2. Miss Aishah
  3. Miss Izaty
  4. Miss Mira
  5. Miss Dayah
  6. Miss Asyikin
  7. Miss Linda
  8. Miss Kak Nisa
  9. Miss Raihan
Diorang nih semua dah dok workaholic.
Alhamdulillah 
So, semuanya ngah bz la kan.. (heheh). 
Teruskan usaha kamu semua! 
Semoga Allah merahmati kamu semua. 
Dan segalanya berjalan dengan lancar hendaknya.

Baiklah, special edition khas tok mereka ini.
*upload tempat-tempat yang bisa bikin , kenangan dulu ku imbas kembali!.



Bilik saper paling entertaiment agaknya?? Hahahahh...
*miss you all!.

Saturday, September 03, 2011

Photoflute-my convocation days

20 august 2011
.
.
.
.
Satu hari sebelumnya, aku kena datang ker  kolej kerana hendak megambil baju jubah.
Samapai aja ke kolej-tidak disangka bahawa cik Dayah dan cik Mira pun turut sama datang (jodoh kuat nih). 
Kitaorang pun jalan sama-sama dan bual kejap aja becoz masing-masing nak rushing.

Pas gi kolej, kitaorang sefamily (ayah, mak, cik maya, cik tira dan saya) terus menuju ke Nilai 3. Shopping raya-beli selendang, langsir cantik warna emas dan jalan-jalan sampai penat. 
Walaupun time tu bulan puasa, sabar aja. 

So, selamat bergraduasi ya classmate!


Ini, masa on the way ke Kolej pagi tu--Inspirasi daripada kereta saga FL cik tira yang terbaru. Perasan cantik la orang dalam gambar nih (ahhhahah). 


Suasana masa dalam perjalanan convocation--semua nak inter frame diri sendirik. Layan jek lah. Bila lagi kok boleh jumpa dan chit chat sakan, ye dak..



Dengan tajaan pihak Felda-dari dulu hingga kini, maka tamatlah sudah sesi pembelajaran. Alhamdulillah, semua lulus. Dan jutaan dan terllion juta terima kasih kepada pihak Felda atas bantuan kewangan (rumah, makan, uniform, yuran etc.). Terima kasih!  


.
.
.
.

How to look beautiful and charming?

Assalamualaikum,

Semua orang suka melihat benda yang cantik.
Cam something nice... semua orang nak kan.
Kau tak kaya, tapi kalau kau cantik.
Ramai kot yang nak sponsor beli selipar jepun.
Belanja air kelapa.

"Namun-kecantikan hakiki adalah daripada dalam diri"
... Kah.kah.kah..
Sedas terus kau bagi.

Buktinya.
Bila kita hanya mementingkan kecantikan di wajah,,,
Time passing by, second to minute and hours, days, month and years.
Korang boleh pikir sendirik la apa jadi.
Patu macam...
Botox treatment, shall we?
= )

Zaman akan merubah semua.
Fikir-fikirkanlah.
But, 
If kita sedar beauty and charming itself datang from your sincere heart.
You got high points there.
Coz, that's a jackpot.

And to achieve it...
senyum macam cik ziqa ni!

SMILE


.
.
.
.
.
.
Ini barulah dinamakan--kaya senyuman lagi kaya raya!..Hahahahha. Senyum cepat.