THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person because everything is strange. Life. People. And yeah, I don't know what planet I'm on. 

Anyway, thanks for all your support.

Showing posts with label pcmc program. Show all posts
Showing posts with label pcmc program. Show all posts

Friday, February 02, 2018

Ot Complex Bowling Tournament

Assalamualaikum,

Jan, 31 lepas. Sampai klia pukul 1300 pagi daripada Kota Kinabalu.
Sebab flight delayed sampai dua jam.
Pastu, tak dapatlah nak kejar ERL.
Then my friends cakap. Sleepover jer la kat tempat dia sebab bahaya malam-malam nak naik Uber or Grab car sensorang.
So, kita ikut jela mana baik kan.

Sampai Damansara around 0300 pagi. Ambil wuduk, isyak dan terus ambil toto kawan, bentang dan tidur.
Buat macam rumah sendirik pulak dah sebab tak larat sangat.
Mekasihlah yer sebab bagi menumpang seketika.
Jasamu ku kenang dalam tidur.

Pengsan seketika.
Pastu tak lama kena bangun Subuh. Wake up. Wake up.
And terus siap-siap nak balik. Dengan tak mandi, terus request Uber.
Yang ni ambil sampai rumah.
Sebab yelah tak mandi, nak naik public transport? Kang ada yang pengsan bau badan den.

Tengah tunggu luar rumah kawan, si Uber tu plak buat hal. Sebab dia sesat sendirik.
Kena cancel.
Nasib my kawan baik hati lagi sekali hantar gi Mrt Sg Buloh.
Ok jer. Sepanjang perjalanan, mata dah tutup bukak tutup bukak
Daripada sana, turun dekat Tun Razak Exchange. Then, ambil Uber ke rumah.

Sampai rumah dah pukul 0930 pagi.
Message my kawan, bowling pukul berapa?
Depa cakap pukul 1030 dah kena ada sana.
Sejam tu, telan air banyak- banyak. Tutup mata 15 minit. Pastu mandi, then siap-siap.
Order Uber lagi gi Times Square.
Sebab nak bawak motor, memang out lah. Public transport LRT, mau tidur atas lantai dia karang.

Sampai sana, ambil baju from my kawan. Tukar baju rasmi, warna grey stone!
I like.
Another grey collection. Hihihihiii...
Pastu, baru nampak makanan.
Sampai dua roti, tiga air kotak telan. Sebab penat dan lapar gila.

Dapat two strikes and enjoy the game.
Even kepala rasa ting tong.
Mata dah rasa nak tertutup.
Tahan tahan.

Lepas bowling time, lepak makan.
Alhamdulillah rezeki dengan udang besar gila and together with my fav satay!
Satay tulang, pon boley.
Ada durian. Rambutan juga.
Sambil makan, ada acara cabutan bertuah dan team mana menang.

Kami dapat no dua hokey.
Terkejut jugaklah.
Banyak masuk longkang pon boleh menang jugak ae. Hihihiii...
Dapat medal, trophy, and cash money. And also hamper cekedis.
Melimpah-limpah rezeki.

Siap bergambar. Terus order Uber lagi.
Boleh jadik duta diorang la.
Kan?
Memang nak sampai rumah je sebab mata dah nampak tilam bantal memanggil manggil.
Balik tu, Zohor and Asar. Pengsan terus.
Pastu terlajak Magrib.
Isyak pon pukul 0500 pagi.
Astagfirullah mengucap jela.

Anyway thanks to the organizers program nih. My kawan-kawan.
And doc yang belanja foods, sponsor baju dan gift semua.
You all are the best!
= )