THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person because everything is strange. Life. People. And yeah, I don't know what planet I'm on. 

Anyway, thanks for all your support.

Friday, January 12, 2018

Bila?

Assalamualaikum

I already talked with my supervisor about some personal issues.
But not mendalam sangat.
That how I'm gonna take some blood research here without any payment yang keluar.
So, she said...
Just go to ER, and admitted maybe.
Sebab untuk jadikannya inpatient and baru boleh cover.

So, i just. Macam overlah pulak kan.
But anyhow... jika itu yang terbaik.
Ok kot.
And.
They said why not buat blood test jer,sebab i think better buat ecg check.
And all the random test yang related.

Bila pikir balik, quite ok.
Sebab lately selalu cepat penat even buat muka cool kan.

Add sikit adalah selalu headache, nausea. Takkan nak kena tukar spec baru lagi sekali?
Pastu hypo. Eh. Eh. Tapi still in control sebab always stand by candy dengan water bottles pergi mana-mana.
Penting ok.

Pasal makan. Paksa. Biar masuk, biar tahan.
Biar nampak berselera.

And nak kata ada chest pain... tak jugak. But for me. I felt it at left area? Tak logik kan.
So, let's see the result jer la.

Takut jugak sebenarnya. But yeah.
Don't wait until you become weak and vulnerable.
I need to walk away while I'm still strong.
Better kan? Camtu.

Bila nak buat?
Not in this month... sebab full dah.
So either feb or March?
Please pray for me.
Insyaallah.
Akan sentiasa update!
=)

Wednesday, January 10, 2018

Traveling or exploring

Assalamualaikum.

Alhamdulillah.
After my #omwtm2018 project dah siap-siap register.
And nak jalani classes... so far so good, semuanya berjalan dengan lancar.
I'm ready for the full payment.

And nak double effort untuk belajar lagi ilmu agama.
Fighting!

Badan ni kena paksa.
Biar dia jadi routine. Jadikan habit.
Pupuk biar kerah tenaga yang ada.
Insyaallah... harapnya, dipermudahkan.

And then cerita la pasal rezeki datang melimpah ruah.
Insyaallah, memang hajatnya lepaskan project ni dulu baru travel.
Tak sangkalah secepat nih.
So, this year jer.

Ada dalam dan luar negara.
And... sampai next year punya pon dah book ok.

Hasil carian imej untuk weheartit love quotes

Insyaallah. Bolehlah tulis pasal tips dan cara-cara pasal travel pulak kan.
Travel cara mudah.
Sedikit gila-gila.
Murah hendaknya.
Dan 

Hihihii... with everyone yang disayangi.
Jumpa lagi!

Monday, January 08, 2018

Travel: Genting Highlands

Assalamualaikum.

With the short notice from my kawan-kawan hospital lama untuk ajak gih sini.
I happily said, on babeh.
Because I'm free and let's do this!
Before our Sabah project at end of the month.
Yuhuuuu.... cannot tahan.

Then, sebabkan malas nak merempit ke sana.
I just took a public transport ke ktm kepong. So there just pick me up from there.
Jangan menyusahkan orang sangat.
But before that, sempat grap McDonald's breakfast meals.
Hehehhe... lapar ok.

I dunno what their aim datang sini.
Ada cakap nak gi GPO, genting premium outlets.
Ada nak naik gondola cable car.
Like me, i ok jer with everything.

And sampai sana around 12 pm.
So memang cantik debom untuk lunch time.
Untuk makan sini, kami pergi kat food court dia.
Tips untuk yang nak berjimat, better korang bawak la bekal from home.
Sebab untuk nasi campur boleh sampai rm30 hokey.

Then dah kenyang... jalan-jalan lah.
So i got two items. Yang nice and super murah.
I like.
My kawan jangan cakap lah. Di borongnya mereka. Ni kalau tak sebab nak jimat untuk sabah trip... fuh, boleh riban habis.

Puas shopping. Gi jamak zohor and asar. Barulah naik cable car. Pergi balik kena charge, rm 16.00
Affordable.
Gayat gak, pening-pening lalat lah semua.
Tapi nice view.
Dengan kabus bagai.
Pergh la kan.

Atas tu, pergi shopping lagi? Can you imagine diorang punya aliran duit tuh.
Kuang kuang kuang.
Yang ni, tak masuk campur.

Anyway, turun cable car ke bawah.
Kami dinner.
Solat.
And balik.

Thanks all sebab hantar sampai rumah.
Sebabkan time dah pukul 1100 pm. Hehehhe...
Happy and enjoy.

This week i got another program.
Will update soon.